De Zellingen vertrouwt op Managed Services van ForceFusion

Referentie: De Zellingen

Zorginstelling De Zellingen richt zich op mensen die korte of lange tijd ondersteuning, begeleiding, verzorging of verpleging nodig hebben met als doel dat men zo lang mogelijk zelfstandig blijft. Liefst thuis, in de eigen omgeving en als dat niet kan in een zorgomgeving waar men zich thuis en veilig voelt.

Deze zorg wordt door ongeveer 1.300 medewerkers en 500 vrijwilligers in alle wijken van Capelle, Krimpen en Nieuwerkerk aan den IJssel aangeboden.

dominik-lange-VUOiQW4OeLI-unsplash (Aangepast) - kopie
getty-images-yKlp-i2DVSE-unsplash (Aangepast)

De IT van De Zellingen

Martin Kruller, Teamleider ICT-services: “Mijn afdeling is een regie-organisatie en we hebben onze IT uitbesteed aan ForceFusion. Zo’n samenwerking stelt ons als organisatie in staat om vooral op SLA’s en nieuwe ontwikkelingen te sturen.

Wat we in de praktijk vooral zien is een mooi samenspel tussen de kennis, kunde en expertise bij ForceFusion en de vertaalslag naar de wijze waarop wij moeten werken.”

De samenwerking met ForceFusion

De Zellingen werkt al lang samen met ForceFusion. Martin Kruller: “Samen hebben we een stabiele IT-omgeving neergezet en een goed werkbare structuur in de samenwerking aangebracht.” ForceFusion beheert vanuit de Managed Services-dienstverlening de ongeveer 1.500 werkplekken en zorgtoestellen, de gevirtualiseerde serveromgeving en het netwerk.

Hierbij worden alle IT-faciliteiten zoveel mogelijk vanuit het datacenter van ForceFusion geleverd en beheerd. Daarnaast is een keer per week een van de ForceFusion-medewerkers bij De Zellingen op locatie aanwezig. Martin Kruller: “Door die fysieke samenwerking leer je elkaar beter kennen en dat werkt voor ons zeer prettig.”

Full service IT-dienstverlening

Naast de geleverde managed services heeft ForceFusion een samenwerking met AMR ICT, een bedrijf wat op het door ForceFusion beheerde netwerk zorgtechnologie en technologie levert.

Martin Kruller: “Die samenwerking biedt ons voordelen: als er technische vragen of issues zijn dan is ForceFusion ons eerste aanspreekpunt voor zowel IT als telefonie, waarbij ze 24x7 beschikbaar zijn.”

ave-calvar-xbn8tgEG3-g-unsplash (Aangepast)

Ervaringen in de samenwerking

Martin Kruller: “ForceFusion doet er veel aan om de klant goed te leren kennen. Vanuit die kennis en hun ervaring in de zorg zoeken ze altijd naar betrouwbare, gedegen oplossingen voor De Zellingen.

Onze focus ligt op het verlenen van zorg en ForceFusion ondersteunt ons met de vertaalslag tussen IT en onze organisatie, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van de moderne werkplek. ForceFusion weet daar hun rol in te vinden en aan te sluiten bij die toekomst.

Ik ervaar de samenwerking als heel prettig. De communicatie is laagdrempelig en open, ze hebben een no nonsens mentaliteit en een goed gevoel voor humor. Dat alles staat de professionaliteit nooit in de weg.

Natuurlijk zijn er in onze samenwerking ook wel eens zaken die net niet zo lopen als wij zouden willen. Daar kunnen we begrip voor tonen, maar we zijn ook een klant die een dienst afneemt dus dan mogen we daar wat van vinden. Het mooie van onze samenwerking met ForceFusion is dat we dat altijd kunnen benoemen en bespreken. We zijn over en weer open en transparant. Het is dan ook nooit op de persoon gericht, maar altijd op het proces - en op de manier hoe we dat kunnen verbeteren.”

www.zellingen.nl/

Meer weten?

Lees meer over onze IT-oplossingen en -diensten voor zorginstellingen.

Ervaar de kracht van rechtdoorzee IT

Met de managed IT-services van ForceFusion kan uw organisatie blijven doen waar u goed in bent. Zonder u zorgen te hoeven maken over zaken als complexiteit, veiligheid en innovatie.