Collega aan het woord: Jeremy Dane

Jeremy Dane, Supportmedewerker

Jeremy Dane werkt sinds 2018 bij ForceFusion. Naast zijn werk als supportmedewerker draait hij op dit moment één dag in de week mee met de cloudoperators om door te kunnen groeien naar een nieuwe functie.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Als supportmedewerker ondersteun ik onze klanten en dat is heel afwisselend werk. Het ene moment ben ik bezig met het beantwoorden van vragen via de telefoon of e-mail. Een andere keer los ik storingen op, voeg ik nieuwe gebruikers toe of voer ik aanpassingen aan het netwerk door. Daarnaast ben ik regelmatig op pad om bij klanten op locatie storingen op te lossen en nieuwe apparatuur te leveren en installeren.

Waarom koos jij voor ForceFusion?

Na mijn opleiding heb ik eerst ongeveer anderhalf jaar bij een zorginstelling gewerkt. Maar daar begon ik me al snel een beetje te vervelen, het was vooral veel van hetzelfde. Ik wilde meer uitdaging en ForceFusion zag ook de potentie in mij. Ik heb ook nog met een ander IT-bedrijf in Goes gesproken, maar ik heb voor ForceFusion gekozen. De belangrijkste reden is dat ik het werk voor de wat grotere organisaties die wij bedienen inhoudelijk interessanter vond dan voor de kleinere bedrijven waar die andere partij voor werkte.

Hoe vind jij het werken bij ForceFusion?

Het werk hier is echt geen twee dagen hetzelfde en dat vind ik heel leuk. Zeker toen ik net binnen kwam leerde ik elke dag wat nieuws. Dat ‘elke dag iets nieuws leren’ is wat minder geworden omdat ik alle klanten ken, maar de afwisseling blijft. Ik draai nu ook in grotere projecten bij klanten mee en word dan niet ingepland in de shifts op de supportdesk. Het is alleen op sommige momenten wel erg druk en hectisch, dus we hopen snel leuke nieuwe collega’s te kunnen verwelkomen.

Doorgroeien naar cloudoperator

Ik heb al bij mijn sollicitatie aangegeven ambitie te hebben om door te groeien naar cloudoperator. Door omstandigheden heeft dat wat langer geduurd, maar we hebben daar een plannetje voor gemaakt. Ik zit één dag per week bij de cloudoperators op kantoor en draai in projecten bij klanten mee. Verder volg ik trainingen en behaal certificeringen. Ik krijg daarbij support vanuit de organisatie, maar moet er zelf ook tijd en energie in steken om er een succes van te maken.

Wat voor mensen passen goed bij ForceFusion?

Een stuk zelfstandigheid is belangrijk, ook als je nog niet alles weet moet je wel proberen om jezelf zoveel mogelijk te redden in plaats van overal hulp voor te vragen. Verder moet je stevig in je schoenen staan en op zijn tijd feedback kunnen accepteren. De interne communicatie is rechtdoorzee, soms behoorlijk direct en daar moest ik in het begin wel even aan wennen. Dat wordt door de collega’s ook niet negatief bedoeld, maar is bedoeld om elkaar beter te maken. En: gevoel voor humor is ook belangrijk, zeker op vrijdag is het vaak lachen gieren brullen!