Collega aan het woord: Mario Coppejans

Mario Coppejans, Manager operations

Mario Coppejans is, inmiddels al ongeveer 15 jaar geleden, gestart als de eerste medewerker van ForceFusion. Nu stuurt hij als manager operations de supportmedewerkers en cloudoperators aan.

Waarom koos jij voor ForceFusion?

Na mijn opleiding heb ik als teamleider servicedesk bij een kunstmestfabriek gewerkt. Op een gegeven moment besloot die organisatie om de IT te outsourcen. Dat zou voor mij heel veel reistijd of een verhuizing naar België betekenen, wat ik beide niet zag zitten. Ik kende de directeur van ForceFusion nog vanuit een stage en na een paar goede gesprekken heb ik de overstap gemaakt.

Hoe ben je manager operations geworden?

Ik ben de eerste jaren gedetacheerd bij een van onze klanten en via een functie als systeembeheerder ben ik doorgegroeid tot cloudoperator. Ik heb op de servicedesk gewerkt en projecten uitgevoerd, en in de loop van de tijd de organisatie zien groeien.  Ik vind het ook leuk om met klanten contact te hebben. Vanuit mijn technical pre sales rol onderzoek ik wat een klant wil en vertaal dat vervolgens naar de techniek. Ik heb me de laatste paar jaar vooral daarmee bezig gehouden en sinds 1 januari 2023 ben ik manager operations.

Hoe vind jij het werken bij ForceFusion?

Een van de leuke dingen van ForceFusion vind ik dat we een redelijk platte organisatie zijn: je kan iedereen op dezelfde manier aanspreken, het maakt niet uit welke functie die persoon ook heeft. Wat ik ook mooi vind is de vrijheid die je hier krijgt om jezelf te ontwikkelen. Als je het leuk vindt om te ontdekken en pionieren dan krijg je daar bij ons alle ruimte voor. Ik ben daar zelf denk ik een mooi voorbeeld van: ik heb meegebouwd aan, en ben meegegroeid met het bedrijf.

Waarop leg jij de focus als manager operations?

ForceFusion is een IT-dienstverlener, een kennishuis. Naast de consultancy en projecten zijn we hard aan het werk om onze MSP-dienstverlening verder uit te bouwen en optimaliseren. Alhoewel we onze oplossingen Lean Computing, Lean Back-up etc. noemen, werken we niet specifiek op basis van de Lean methodiek. We zijn wel bezig met het stroomlijnen van onze processen. Het leuke voor ons als techneuten is dat we het standaard werk zoveel mogelijk automatiseren, en de rest wat over blijft: dat is het interessante werk.

Wat ons vrij uniek maakt is dat we standaardiseren wat mogelijk is, maar dat we voor onze klanten ook het technische maatwerk en de ondersteuning van maatwerk softwarepakketten voor onze rekening nemen. De klant heeft één aanspreekpunt voor het totale pakket en heeft daar zelf verder geen omkijken naar.

Wat voor mensen passen goed bij ForceFusion?

Bij ForceFusion praten we met elkaar, niet over elkaar. En daar passen mensen bij die gewoon lekker rechtdoorzee zijn, zeggen waar het op staat. Als je denkt dat het beter kan dan wil iedereen dat graag horen, omdat we met zijn allen telkens beter willen worden. En daarnaast: je krijgt veel ruimte, maar dat betekent ook wel dat je altijd je verantwoordelijkheid moet nemen.